Mokador powstał w Faenza, jako sklep z małą palarnią, gdy Domenico Castellari przyłączył się do spółki. Pierwszy kubek kawy marki Mokador był pity właśnie w tym roku.
Otwarcie w Romanii kawiarń z ekskluzywną i unikalną mieszanką Mokador została wyprodukowana dla Ho.Re.Ca. - kanału sektora hotelarsko - gastronomicznego.
Badanie pierwszych kapsułek Mokador, uznane za początek potencjalnie wielkiej ekspansji, chociaż nadal nie był to jeszcze system.
Po długim badaniu systemu kapsuł, pierwsze maszyny zostały wyprodukowane w fabrykach Mokador. Powstała pierwsza samoobsługowa kawiarka.
Mokador w całości własnością rodziny Domenico Castellari.
Mokador uzyskuje certyfikat dla swojej wielkiej mieszanki GRAN MISCELA MOKADOR (GMM), bo tak brzmi pełna nazwa tej wysoko gatunkowej kawy.
Inauguracja nowej siedziby marki dedykowana branży automatów do kawy.
Spółka nabywa markę Sacao, synonim wysokiej jakości produktów w Romanii.
Narodziny Mokador FAP urządzenia kompatybilnego z kapsułkami, która natychmiast cieszy się wielkim sukcesem ze względu na jakość kawy i samej maszyny. W nowoczesnym i eleganckim wzorze jest wciąż dostępny w wersji 2.0.
Kontynuacja ekspansji Mokador na świecie, otwarcie punktu w Pattaya w Tajlandii.
Styczeń. Mokador, zmierza do pełnego poszanowania środowiska naturalnego, instaluje panele słoneczne na dachach swoich zakładów i tworzy do wykorzystania zestawy ekologiczne, przyjazne dla środowiska.
Maj. Utworzenie Castellari Holding Ltd., który obejmuje spółki: Mokador, Gran Baita i w Modena zabytkową palarnię kawy Caffe Gualtieri.
Otwarcie pierwszego sklepu pojedynczej marki 100% Mokador w Forli.
Mokador uzyskuje certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001 oraz Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001.