Przez ponad 40 lat Mokador z Faenza był i jest synonimem wysokiej jakości włoskiej kawy.
Kawa, która jest szlachetniejsza niż jakakolwiek inna, posiada bogactwo smaku i aromatu.
Po niezliczonych wyprawach w poszukiwaniu najlepszych plantacji, Domenico Castellari osiągnął cel i wypił pierwszą filiżankę kawy Mokador w 1967 roku. Po jego przedwczesnej śmierci, rodzinny biznes przejęli synowie Niko i Matteo, którzy prowadzili badania nad kawą Mokador i podjęli działania w kierunku podboju Włoch i świata, zgodnie z polityką jakości ich ojca, oświeconego przedsiębiorcy o bardzo jasnej wizji. Dziś Mokador Castellari stanowi ważny koncern w świecie kawy ziarnistej oraz kapsuł. Palarnia jest w ciągłym rozwoju, a jej pomieszczenia produkcyjne zajmują łączną powierzchnię około 5.000 m kw.
Na przestrzeni lat Mokador stał się przykładem jakości Made in Italy i uznaną marką poważaną przez smakoszy oraz zawodowych baristów we Włoszech i na całym świecie.
SZANUJEMY kawę do tego stopnia, że zawsze dobieramy ją, palimy i pakujemy zgodnie z najwyższą jakością na rynku.
SZANUJEMY smak do tego stopnia, że przez ponad 40 lat opracowaliśmy technologię, aby osiągnąć mistrzostwo w każdym kubku kawy, która może zaspokoić najwyższy standard włoskiej tradycji.
SZANUJEMY naszych klientów do tego stopnia, że stworzyliśmy przejrzysty system jakości. Bo nie tylko nie mamy nic do ukrycia, ale chcemy podzielić się naszą wiedzą.
Dla nas szacunek jest największą wartością. Tak jak kawa.