Mokador wybiera tylko najlepsze plantacje na świecie.
Odmiana Arabica, najcenniejsza i delikatna jest wybrana z plantacji, które rozciągają się od co najmniej 900 metrów tropikalnych wyżyn w Kolumbii, Gwatemali i Kostaryce. Odmiana Robusta jest wybrana z upraw w Afryce i Azji.
Smakowanie z miejsc pochodzenia, przed wejściem na pokład - zapewnia staranną kontrolę jakości. Ingerencja cennego doświadczenia ludzkiego jest gwarantowana na etapie wyboru w zakładzie: nowoczesne technologie produkcji i obsługi - pozwalają na zebranie z niemal absolutną precyzją tylko najlepszych ziaren, nadających się do doskonałego wyniku palenia. Przechowywanie każdego typu surowej kawy oddzielono, aby zachować różne charakterystyki. Idealne czyszczenie surowca oznacza, że starannie dobrane ziarna zielonej kawy otrzymują "paszport najwyższej jakości".
Bezcenne ludzkie doświadczenie w doborze surowca również bierze udział w fazie transformacji.
Mistrz palenia kawy stale monitoruje proces palenia optymalną krzywą. W związku z tym określa ostateczną wartość podwyższenia cech organoleptycznych ziarna. Mistrz palenia ziaren kawy jest gwarancją jakości standardowej Mokador, zawsze wysoka i niezmienna.
Jedynie oddzielne palenie kawy, aby zwiększyć wartość każdej odmiany. Wybór idealnej temperatury (od co najmniej 210 ° C do maksymalnie 230 ° C), odgrywa decydującą rolę: otrzymuje się więc równowagę, aromatu i smaku kawy. Dalsza kontrola, po paleniu i chłodzeniu, usuwa wszystkie ślady nieczystości kawy.
Po prażeniu, ziarna kawy powinny być gwałtownie schłodzone, zanim wysoka temperatura przekroczy optymalny stopień palenia. Naturalne chłodzenie powietrzem, w przeciwieństwie do, chłodzenia zimną wodą, chroni smak kawy i nie wpłynie na jej aromat. Powietrze jest transportowane w specjalnych komór: każde ziarno kawy jest pieszczone dyszą powietrzną.
Mając na względzie tworzenie mieszanek, doświadczenie specjalistów gwarantuje równowagę między smakiem i zapachem Arabiki, który nadaje kawie delikatność i miękkość i Robusty nadającej kremową konsystencję, która oddaje strukturę i właściwą zawartość espresso.
Idealna dojrzałość kawy wymaga odpowiedniego czasu. Po ochłodzeniu i zmieszaniu za pomocą nowoczesnych systemów komputerowych, kawa jest w specjalnych silosach wysłana na dalszy etap dojrzewania i zaczyna właśnie tu nabierać więcej smaku i aromatu. W 10-15 dni, kawa Mokador osiąga doskonałą jakość dojrzałości.
Próżniowo i w modyfikowanej atmosferze, gwarantuje zawsze doskonałą, świeżość, smak i aromat. Stały profil sensoryczny jest sprawdzany przed pakowaniem.
Ekstremalna precyzja, całkowite bezpieczeństwo i zgodność z gwarancją maksymalnej higieny, dzięki wyrafinowanej w pełni zautomatyzowanej procedurze, co pozwala na swobodny transport mieszanek, aby uniknąć uszkodzenia ziarna.
Definiowanie idealnej dawki z naciskiem na saszetki i kapsułki.
Mokador, potwierdzając swoje zobowiązanie do ciągłego doskonalenia efektywności swoich produktów i usług, ale również wrażliwość na odpowiedzialność za środowisko, otrzymał prestiżowe wyróżnienie Bureau Veritas Certyfikat:
System Zarządzania Jakością ISO 9001: 2008
System Zarządzania Środowiskowego ISO 14001: 2004
Bureau Veritas potwierdza jakość kontroli procesu w całym łańcuchu produkcyjnym, począwszy od zakupu surowca kawy, po prażenie i marketing.
Posiada wspaniały smak i aromat, co nie ulega wątpliwości, ponieważ łączy w sobie delikatność kawy Columbia, wysokiej jakości Santos, i innych z Gwatemali i Kostaryki. Wynik w filiżance zawsze taka sama zawsze idealna kawa.
Kremowa, zwarta i trwała, regularny wzór i tekstura brązowego koloru. Słodki aromat nosi delikatne ślady począwszy od kwiatów do kakao.
Wyrafinowana, harmonijny i mocny smak.